Hjælp dit ængstlige barn

Er dit barn meget bekymret eller ængstelig?

Lørdag formiddag 6 x 1½ time over 11 uger

Flere og flere forældre oplever, at deres barn let bliver bekymret, ængstelige eller angste. Faktisk er angst en af de hyppigst forekommende psykiske lidelser hos børn og unge i dag. Noget af det værste, forældre kan opleve, er følelsen af magtesløshed, når deres børn er forpint af angst eller ikke magter almindelig hverdagsaktiviteter. Nogle mener det er et massivt samfundspres, perfekthedskulturen og sociale medier, som påvirker børn og unges selvværd og resulterer i stress og angst.

Forældre ønsker at hjælpe deres børn.  Men manglende viden kan medføre, at mange forældre i stedet kan komme til at fastholde angsten hos deres børn, selv om de ikke ønsker det.

Med udgangspunkt i bogen ”Hjælp dit ængstelige barn” vil kurset give dig viden om og indsigt i børns reaktioner samt inspiration til at støtte og hjælpe barnet i hverdagen.

Kurset er et undervisningsforløb som trin for trin giver dig redskaber og strategier til at hjælpe og støtte dit barn i at håndtere ængstelse og bekymringer, som forhindrer barnet i at gøre de ting de har lyst til. ”Hjælp dit ængstelig barn” er en anerkendt og forskningsbaseret kognitiv metode, som bygger på Cool Kids programmet, som er målrettet børn med angst. På kurset deltager børnene ikke – men vi har valgt at invitere børnene med én gang – her vil viden om angst og afslapning/mindfulness blive præsenteret i børnehøjde

Kurset indeholder:

  • Viden om angst og hvordan angst påvirker tanker og følelser.
  • At tænke realistisk – et arbejdsredskab.
  • Problemløsning i samarbejde med barnet.
  • Forældreadfærd – bevar roen og vær en rollemodel.
  • Overvind angsten trin for trin – gå angsten i møde.
  • Træn selvtillid og selvsikker adfærd.
  • Afslapning og mindfulness (v/uddannet instruktør)

Praktiske oplysninger:

Vi mødes hver anden lørdag formiddag i halvanden time. Opstart lørdag den 31.8. fra 10.00-11.30

Øvrige datoer: 14. sep. – 28.sep. – 12.okt. – 26 okt. – 9.nov.

Pris: 3900 kr. pr. familie (max to voksne pr. barn)

Individuel opsamling kan tilkøbes for 1½ time 900 kr.

Arbejdshæfte med øvelser til barnet er inkl. og udleveres på første møde.

Grundbog ”Hjælp dit ængstelige barn” af Roland M. Rapee m.fl. kan købes over nettet eller lånes på biblioteket og bør anskaffes inden kurset.

Tilmelding: karina@faurholtfamilieterapi.dk eller telefon 61688372

Betaling via MobilePay 97053.

Ring og bestil tid

61 68 83 72